2009. szeptember 7., hétfő

Rozsos kenyér



300g liszt
300g teljes kiőrlésű rozsliszt
2kk só
20g élesztő
400ml víz



A sót a lisztekkel elkevertem.
150 ml vizet és az élesztőt elkevertem ezt a liszt közepébe kevertem a többi vízzel.
Gyúrtam kb. 10 percig.
1,5 órát kelt majd újra átgyúrtam kb. 2 percig.
Formáztam és a tepsibe letakarva 30 percig újra kelt.
240fokon 35 percig sült.

2 megjegyzés:

Gabi írta...

Nagyon jól néz ki,biztosan finom is volt!:)Sajnos nálunk a gyerekek nem eszik a rozsos kenyeret.:(Viszont...a lentebb írt kenyér receptet kipróbáltam,és hatalmas sikere volt!:)))Holnap megint sütök!:)Köszi mégegyszer!
Szkokán fiúk

Mon írta...

Ez tenyleg jol nez ki. En mar reg nem sutottem, elmult az ihlet.